Grupul ATP a anunțat recent că își dorește să producă în orașul Baia Mare un autobuz 100% electric cu autonomie minimă de 200 de kilometri.

Autobuzul, denumit și ATP Bus e-UpCity, poate merge și până la 360 de kilometri. Viitorul vehicul are baterii furnizate de CATL, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii și va avea omologare europeană. După un prim periplu pe străzile de la Baia Mare, reședința ATP Motors, Prototipul Up City a ajuns și la Cluj Napoca, anunță Ziua de Cluj.

Primul oraș din România care deține autobuze electrice

În acest moment, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA are în dotare 41 autobuze electrice, dintre care 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Autobuzele electrice au o lungime de 12 metri, o capacitate de 78 de locuri fiecare și o autonomie de 105 kilometri pentru bateriile noi, fiind produse de o companie poloneză. Autovehiculele sunt dotate cu aer condiționat, sistem de numărare al călătorilor, Wi-Fi gratuit și rampă pentru accesul cărucioarelor. Costul unui autobuz electric este de 2,4 milioane de lei, fără TVA, a mai precizat sursa citată.