• În plină pandemie un cuplu din Iași deschis un local cu bere artizanlă și mâncare delicioasă
  • În octombrie au închiriat un local și au investit 100.000 euro
  • În Iași restaurantele funcționează la 30% din capacitate

Te gândești cumva să devi antreprenor, dar nu știi ce fel de business să pornești? Un cuplu din Iași are rețeta a succesului. În plină pandemie, cei doi și-au deschis un local cu bere artizanlă și mâncare delicioasă.

Este vorba despre Dragoș și Anca Samoilă care au 31 ani. Erau proprietarii unui cort de evenimente. Le-a mers businessul până în vară, iar apoi s-au hotărât să închidă, pentru că nu era profitabil. În ultimele luni profitul scăzuse cu 60%.

Așa că în octombrie au închiriat un local și au investit 100.000 euro. La parter este loc unde poți să mănânci. Au un meniu cu o mulțime feluri de mancare. Iar la etaj, bărbații, chiar și femeile pot alege din 150 de sortimente de bere.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Adrian Şipoteanu, bucătar şef Arcu House of Beer: „Tendinţă austriacă, tot felul de cârnaţi, coaste ,cartofi. Şi berea casei care este un deliciu. E important să ai şi berea casei, este o bere artizanală. Clienţii au prins gustul.”

În Iași restaurantele funcționează la 30% din capacitate, iar localul este tot timpul plin. De joi încolo se vine doar pe baza de programare. Proprietarii au povestit că au trebuit să se reinventeze. Ca strategie de marketing ei au facut și berea casei, iar așa locul capătă o identitate a lui.

Constantin Cătălin, manager Arcu House of Beer: „Oamenii îşi doresc să iasă din casă, să fie mai liberi. Pe weekend, cât muzica live cântă avem rezervări. Weekend-ul trecut, probabil fiind şi deschiderea, locurile s-au epuizat. Încercăm în fiecare weekend să avem muzică live, îşi doresc lucrul ăsta, datorită ei a fost plin tot weekend-ul.”