• Restaurantele şi cafenelele din Capitală se pregătesc să îşi trimită iar angajaţii în şomaj
  • Aproape 4000 de restaurante din Bucureşti au fost închise la interior
  • Patronii au pierdut până la 80% din cifra de afaceri în timpul primelor restricţii

Restaurantele şi cafenelele sunt la mila vremii, la fel şi angajaţii care nu mai au nicio siguranţă. Într-o vineri după-amiază, anul trecut, restaurantele din Herăstrău erau pline. Acum mesele sunt goale, pentru că interioarele sunt închise iar vremea ploioasă nu te îmbie să stai la terasă lângă lac unde mai bate şi vântul.

Restaurantele au fost lovite de un nou val de restricţii şi nu au de ales decât să îşi trimită angajaţii acasă, în şomaj tehnic. O treime din vânzările HoReCa sunt realizate în capitală, aproximativ 4.000 de restaurante şi cafenele au fost din nou închise la interior. Patronii au pierdut până la 80% din cifra de afaceri a anului trecut.

Petru Dobre, manager restaurant: Anul acesta am pierdut undeva la 80 de locuri la mese şi undeva la 100 de locuri la bar. Având în vedere că anul trecut, pe lângă scaunele pe care le aveam la bar, stătea şi foarte multă lume în picioare. Vara am încercat cumva din răsputeri să nu concediem pe nimeni, dar având în vedere că activitatea noastră s-a redus, cel mai probabil o mare parte dintre ei vor intra în şomaj tehnic. E destul de greu în momentul de faţă să-i ţinem, dar având în vedere incertitudinea care este pe piaţă, nici nu le putem oferi mari speranţe că lucrurile se vor rezolva foarte rapid în viitorul apropiat.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA