• Restaurantele și cafenelele din Brașov rămân deschise
  • Indicența cazurilor de coronavirus în Brașov a depășit 1.5 la 1.000 locuitori
  • Patron local: „Deocamdată trăim din împrumuturi”
  • Limita de persoane la masă este de 6 la Brașov

Facem bagajele și mergem la munte la restaurant. La Brașov mai exact. Restaurantele și cafenelele de acolo rămân deschise chiar dacă numarul cazurilor de coronavirus a sărit de 1,5 la mia de locuitori.

Antreprenorii brașoveni din industria HoReCa au reușit să convingă autoritățile locale că restaurantele nu sunt focare. Au depus o sesizare la Prefectură prin care au cerut să facă parte din Comitetul Pentru Situații de Urgență. Astăzi au participat la discuție și au fost anunțați că de acum înainte vor fi invitați la toate ședințele.

Cafenelele și restaurantele din Brașov au rămas deschise așa că poți să te bucuri, în continuare, de o cafea de origine sau de mâncarea ta preferată. Se poate sta maxim 6 persoane la o masă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oana Coantă, președinta Breslei Cârciumarilor: „Toată lumea este foarte deschisă, dialogul a fost frumos și relaxat, am venit cu propuneri, au venit ei cu propuneri. Am acționat rugând să existe un fel de predicție. Avem implementat acest QR cod pentru meniu ca să nu mai plimbăm hârtii. Recomandarea DSP este să comunicăm în Breaslă și să rugăm să oprească pentru moment petrecerile de orice fel, chiar dacă legea permite nunți, botezuri.

Vali Bărbat, patronul unui local: „Afacerea mea chiar dacă e individuală se integrează într-un context local comunitar care până la urmă contribuie la susținerea turismului în orașul Brașov. Practic noi trăim din împrumuturi acum, împrumuturi personale, asteptăm niște măsuri concrete din partea Guvernului, măsuri de sprijin.”

Iosefina Bortaș, clientă: „Mă bucur că există colaborare între întreprinzătorii locali și autorități, există deschidere la cei din Brașov. Felicitări lor.”

Analizele DSP Brașov au arătat că restaurantele și cafenelele nu sunt surse directe de infectare cu Covid 19, deci nu pot fi considerate factori de risc. În total, circa 10.000 de brașoveni lucrează în HoReCa.