• Un programator mai are două încercări pentru parola care valorează în această săptămână 220 de milioane de dolari
  • Parola îi va permite să deblocheze un hard disk, cunoscut sub numele de IronKey
  • Natura neobişnuită a criptomonedei a însemnat că mulţi oameni au „averea” blocată

Stefan Thomas, un programator născut în Germania, care locuieşti în San Francisco, mai are două încercări pentru parola care valorează în această săptămână 220 de milioane de dolari, relatează New York Times.

Parola îi va permite să deblocheze un hard disk, cunoscut sub numele de IronKey, care conţine cheia pentru un portofel digital în care se află 7.002 Bitcoins. Chiar dacă preţul unui Bitcoin a scăzut la începutul săptămânii, este în continuare în creştere cu peste 50% faţă de luna trecută, când a trecut de maximul istoric de 20.000 de dolari. Săptămâna trecută, Bitcoin a depășit pragul de 40.000 de dolari.

Problema este că Thomas a pierdut acum câţiva ani hârtia pe care a scris parola pentru IronKey. De atunci a încercat opt dintre cele mai utilizate combinaţii de parole, însă fără rezultat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Stau în pat şi mă gândesc la asta. Apoi mă duc la computer cu o nouă strategie şi nu funcţionează, aşa că devin din nou disperat”, a spus Thomas.

Natura neobişnuită a criptomonedei a însemnat că mulţi oameni au „averea” blocată, pentru că au fost uitate sau pierdute cheile pentru Bitcoin. Aceştia au fost nevoiţi să urmărească cum preţul a crescut şi a scăzut, fără să poate să încaseze averea digitală.

Din cele 18,5 milioane de bitcoins, în jur de 20%, care în prezent valorează aproximativ 140 de miliarde de dolari, sunt în portfole pierdute şi blocate, potrivit firmei de criptomonede Chainalysis. Wallet Recovery Services, o companie care ajută la găsirea cheilor digitale pierdute, a declarat că a primit 70 de cereri pe zi de la persoane care aveau nevoie de ajutor.