• Un start-up american a creat cerneala de tatuaje care dispare în timp
  • Tehnica de împrimare a cernelii pe piele rămâne aceeași, însă desenele nu sunt permanente
  • Unul dintre fondatorii start-up-ului spune că liniile rămân clare, iar desenele se estompează uniform

Un start-up din New York a creat primele tatuaje care dispar după o perioadă de timp pentru a satisface un număr mai mare de clienți, conform Yahoo News.

„Se va estompa, așa că nu sunt prea îngrijorată”, spune Abigail Glasgow, în timp ce prima literă a numelui logodnicului ei îi este tatuată pe antebraț.

De ani de zile, artiștii amatori de tatuaje din întreaga lume – în principal în Asia – au făcut tatuaje „semipermanente”, susținând că utilizarea cernelii produse din substanțe vegetale și o penetrare mai redusă a pielii va face ca desenele să dispară într-un timp relativ scurt.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Dar, în practică, tatuajele tind să se deterioreze, fără să dispară complet și adesea provoacă leziuni pe piele, ceea ce i-a determinat pe mai mulți tatuatori profesioniști să ridice semnale de alarmă. După șase ani de încercări, compania Ephemeral a creat o cerneală compusă din polimeri biodegradabili care se dizolvă în mod natural între nouă și 15 luni după tatuarea pe piele.

Josh Sakhai, unul dintre cei trei cofondatori ai Efemerului, era student la Universitatea din New York când a vrut să-și facă un tatuaj permanent, dar a fost „prea speriat” din cauza modului în care ar putea reacționa familia sa de origine iraniană. Așa că și-a propus să creeze un tatuaj temporar din cerneală care se estompează. Efortul a necesitat 50 de formule diferite înainte de a fi găsită cea potrivită, un număr pe care Sakhai l-a testat pe el însuși.

Sakhai a dezvoltat formula într-un laborator din Milford, Connecticut, la nord de New York, în colaborare cu dermatologi. Au folosit doar produse aprobate de autoritatea de reglementare a Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Sakhai oferă asigurări că, la fel ca tatuajele permanente, tatuajele efemere nu se diluează sau se estompează sporadic în timp. În schimb, liniile rămân clare, iar desenele se estompează uniform, spune el.