• Un web designer a cumpărat domeniul de internet „Google Argentina” pentru 2 lire.
  • Nicolas Kurona: „Nu mi-am închipuit niciodată că mi se va permite să-l cumpăr”.
  • Google încă investighează ce s-a întâmplat, iar tânărul web designer a devenit vedetă peste noapte.

Numele de domeniu „Google Argentina” a fost cumpărat de un web designer pentru suma de doar 2 lire, transmite BBC.

Nicolas Kurona, în vârstă de 30 de ani, spune că a reușit să cumpere „Google.com.ar” printr-un proces legal, fără să facă vreun efort deosebit. „Nu mi-am închipuit niciodată că mi se va permite să-l cumpăr”, a declarat el.

Google Argentina a transmis pentru BBC că „pe termen scurt, domeniul a fost achiziționat de către altcineva”, dar că a redobândit repede proprietatea asupra lui.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totul a început într-o seară în care bărbatul lucra în biroul său de la periferia capitalei Buenos Aires și proiecta un site web pentru un client. A primit mesaje pe WhatsApp că Google nu funcționează. „Am introdus www.google.com în browserul meu și nu a funcționat. Am crezut că se întâmplă ceva ciudat”, a povestit el.

Prin urmare, tânărul a căutat la Network Information Center Argentina (NIC) – organizația responsabilă de operarea domeniilor de coduri și a aflat că domeniul Google al Argentinei este disponibil pentru cumpărare.

Deși era sigur că nu va reușit, Nicolas a urmat toți pașii și a primit un e-mail cu factura pentru domeniul cumpărat.

„Am înghețat. Am atins www.google.com.ar în bara de căutare și au apărut datele mele personale. Nu-mi venea să cred”, a povestit tânărul.

Cum a reușit tânărul să cumpere domeniul?

O ipoteză este că Google a uitat să și-l reînnoiască, însă compania susține că era valabil până în iulie 2021. Google încă investighează ce s-a întâmplat, iar tânărul web designer a devenit vedetă peste noapte, cu zeci de mii de aprecieri pe Twitter.