• Gigantul eBay și-a vândut afacerea de anunțuri de mică publicitate pentru 9,2 miliarde de dolari.
  • Noul proprietar este compania norvegiană Adevinta, cel mai mare actor din sectorul digital, scrie CNN.
  • Norvegienii preiau astfel marketplace-uri de anunțuri, deținute de eBay Classifieds Group, lideri naționali, cum sunt: Mobile.de, Kijiji, Automobile.it, Motors.co.uk.

Una dintre cele mai vechi afaceri online are un nou proprietar. Compania norvegiană Adevinta cumpără de la eBay afacerea cu anunțuri de mică publicitate, cu 9,2 miliarde de dolari, creând astfel cea mai mare companie de publicitate online din lume.

Prin urmare, norvegienii preiau astfel marketplace-uri de anunțuri, deținute de eBay Classifieds Group, lideri naționali, cum sunt: Mobile.de, Kijiji, Automobile.it, Motors.co.uk. În portofoliul Adevinta erau deja site-uri mari, ca: InfoJobs, Milanuncios și OLX Brazilia (deținut alături de fondul sud-african Naspers, care are și OLX România).

În epoca Google și Facebook, anunțurile de mică publicitate nu sunt tocmai o afacere-mamut: acestea au constituit doar 3% din piața de publicitate online din 2019, care s-a situat la valoarea de 125 miliarde de dolari, potrivit Interactive Advertising Bureau. Cu toate astea, a fost o zi în care Craigslist și compania care a devenit eBay Classifieds au fost printre cele mai mari platforme de publicitate online.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA