• Studenții UPB pot fi susținuți de universitate într-un plan de business
  • Programul există de 4 ani și anual aplică peste 1.000 de studenți
  • Pe viitor, UPB intenționează să atragă investitori pentru ideile câștigătoare

Orice student poate să devină antreprenor. Îi trebuie multă ambiție și un plan de afaceri bine pus la punct, pe care să-l înscrie într-un program de antreprenoriat al Universitatății Politehnica din București.

Peste 1.200 de tineri participă anual la acest program. După mai multe sesiuni de mentorat și training, planurile de afaceri sunt analizate de un grup de profesori de la Facultatea de Anteprenoriat. Studentul cu cea mai bună idee primește 1.000 de euro pentru a putea să-și deschidă afacerea. Mihai este câștigătorul de anul trecut. Are 27 de ani și este programator.

Mihai Dinică, programator: „Premiul a fost de 1.000 de euro. Am făcut o parte de mentorat. Te ajută, în special ajută tinerii cumva să își deschidă mintea și către partea asta de antreprenoriat.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Universitatea Politehnica vrea să aducă îmbunătățiri programului. Pentru început oferă un spațiu în cadrul bibliotecii unde studenții câștigători își pot amenaja un birou. Mai mult, odată ce echipa juridică a instituției va pune la punct toate aspectele legislative, ideile de business vor fi propuse unor investitori.

Gabriel Petrea, director general adjunct UPB: „Vom găsi acea nișă legislativă, astfel încât universitatea să poată intra ca partener în afaceri cu studenții. Trebuie văzut cum poate lua parte la profit. Avem foarte mulți parteneri din zona mediului de afaceri care s-au arătat interesați de a intra într-un astfel de parteneriat cu universitatea pentru a sprijini inițiativele legislative.”