• O familie cu patru membri are nevoie de 7.278 de lei pe lună pentru un trai decent
  • Suma a crescut cu 4,7 % față de septembrie 2019, conform ZF
  • Cel mai mult au crescut nevoile pentru locuință, cheltuieli în creștere cu 8.8%

Calitatea vieții tale depinde, pe lângă nivelul de poluare și condițiile sanitare, și de cât te ține portofelul să consumi. Cheltuielile pentru un trai decent au crescut față de 2019, spune Ziarul Financiar.

O familie formată din doi adulți și doi copii are nevoie de 7.278 de lei pe lună pemtru un trai decent. Suma a crescut cu 4,7 % față de de luna septembrie a anului trecut, conform ZF. Cel mai mult au crescut cheltuielile pentru locuință. Motivele acestei creșteri sunt munca de acasă, școala online care au determinat o sporire a confortului locuinței, iar cu cât stai mai mult acasă, cu atât și facturile cresc.

Pentru o familie cu patru membri, cheltuielile locuinței însumează în jur de 2.000 de lei, pentru alimentație trebuie să scoți 1.500 de lei, pentru îmbrăcăminte și încălțăminte 700 de lei, pentru educație 500, iar pentru întreținerea sănătății 100 de lei. Dacă vrei și economii, trebuie să pui deoparte undeva la 600 de lei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Valoarea minimă a coșului de cumpărături ar trebui să fie un reper pentru salariul minim pe economie. Unul din patru români muncește pe salariul minim pe economie, care valorează între 1.300 și 1.400 de lei. Dacă păstrăm familia cu doi adulți și doi copii, iar părinții lucrează pe salariu minim pe economie, atunci ei nu își permit nici jumătate din coșul necesar unui trai decent.