• Operatorii de plaje de pe litoral primesc scutiri de 30 la sută la plata chiriilor pentru anul 2020.
  • Actul normativ propus de Administraţia Naţională Apele Române a fost aprobat marţi în şedinţa de Guvern.
  • Propunerea răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, actul normativ are rolul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiate contracte cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

„Prin actul normativ aprobat astăzi (marţi – n.r.) în şedinţa de Guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiţi de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Propunerea răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor, ţinând cont de faptul că activităţile aferente sezonului estival 2020 nu se desfăşoară la capacitate optimă, din cauza măsurilor de protecţie stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, au anunţat reprezentanţii Apelor Române.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Propunerea noastră îşi doreşte să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a adăugat Ervin Molnar.