• A fost redeschisă schema de ajutor prin care sunt finanțate cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi
  • Statul speră să stimuleze investitorii să creeze cel puțin 100 de locuri de muncă
  • Florin Pogonaru: „Măsura este foarte bună, pentru că mindset-ul în care suntem, noi oamenii de afaceri este de prudență excesivă”

Vești bune pentru investitori. Schema de ajutor prin care sunt finanațate cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi, a fost redeschisã. Statul speră astfel să-i stimuleze pe investitori să creeze cel puțin 100 de locuri de muncă.

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România: „Era o decizie necesară. (…) Alternativa negativă este ca oamenii să nu câștige și să iasă în stradă.”

„Măsura este foarte bună, pentru că mindset-ul în care suntem, noi oamenii de afaceri (…) este de prudență excesivă. Suntem foarte atenți să ne asumăm riscuri, iar ca cetățean sunt foarte atent să nu-mi cheltui banii, pentru că nu știu cât va continua această stare. Când am statul alături de mine (…) lucrurile devin posibile. Am mai avut un astfel de semn pozitiv când au venit primele 8 miliarde de euro de la UE.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Florin Pogonaru a fost întrebat dacă este părere că statul își va atinge obiectivul prin această prelungire a acordurilor de finanțare.

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România:„Probabil că 100 de oameni angajați este cam mult pentru întreprinderile mijlocii. Această măsură vizează întreprinderile cu capital străin care au o altă anvergură. Dar, ca om de afaceri român, aș fi preferat să existe un minim de 50 de angajați.”