• Pe 23 noiembrie 1992 a fost prezentat IBM Simon, considerat primul smartphone din istorie
  • A fost lansat în august 1994
  • S-au vândut 50.000 de unităţi
  • Bateria rezista doar o oră
  • Avea o lungime de 8 inci şi cântărea 510 grame
  • Era capabil să primească fax-uri sau e-mailuri, dar avea şi calendar sau calculator

Probabil multă lume se gândește că primul smartphone din istorie a fost iPhone-ul original. Nu chiar. Primul telefon inteligent exista deja de mai bine de un deceniu. 

Pe 23 noiembrie 1992, la un show de tehnologie din Las Vegas a fost prezentat prototipul primului smartphone din istorie! Se numea IBM Simon şi chiar era inteligent. Avea un ecran care putea fi controlat cu un stilou special şi avea calculator și calendar pe care se puteau scrie notițe cu pixul ca pe un Samsung Galaxy Note.

Avea doar 1MB de memorie şi bateria rezista doar o oră. Chiar dacă era limitat din multe puncte de vedere, IBM Simon a pus bazele unei industrii. În prezent vedem smartphone-uri la fel de puternice ca un laptop şi camere comparabile cu cele profesionale. Culmea, dimensiunile sunt similare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

IBM Simon avea 8 inci înălţime, în timp ce ultimul iPhone 12 Pro Max are 6,3 inci. IBM Simon cântărea însă jumătate de kilogram. 

Edward, şeful departamentului de marketing IBM: „Primul smartphone care a fost prezentat a fost creat de IBM şi uitaţi-vă unde am ajuns acum. Cu toţii ne aşteptăm să avem unul în buzunar. Cu toţii le folosim în permanenţă. Au devenit device-urile alese pentru accesarea lumii digitale. Iar IBM a fost acolo la început” .