• Tinerii cu vârsta între 25 și 40 de ani au un apetit mare pentru investiții
  • Specialiștii recomandă să faci investiții pe termen lung
  • Aurel Bernat (ZF Live): „În general e bine să cumpărăm cât mai ieftin posibil”
  • Matei investește de câțiva ani în proiecte imobiliare

Dacă îți place să faci investiții, sigur știi care sunt regulile pieței pentru a ieși în câștig. Dar niciodată să nu te îndoiești de sfaturile la zi ale specialiștilor. Iată ce spune Aurel Bernat, director general al BT Asset Management, la emisiunea ZF Live.

În general e bine să cumpărăm cât mai ieftin posibil. Sunt de părere că profiturile se marchează la cumpărare, și mai puțin la vânzare. E bine să ne uităm la investiții pe termen lung și orice am face, că dădeai exemplu de Bitcoin, de investiții imobiliare, bursiere, să avem această relaxare că ne putem gândi pe termen lung și nu avem un stres dacă la un moment dat există volatilitate. A crescut în ultima perioadă, în ultimii 10-15 ani și dorința investițională. Dacă ne uităm la anul 2020, a fost un an ne la agonie la extaz pentru investitori“, spune Aurel Bernat, director general al BT Asset Management.

Uite, de exemplu, piaţa de investiţii imobiliare din România a fost estimată la 900 de milioane de euro anul trecut. Cu 30% mai mult faţă de 2019. Iar apetitul oamenilor a crescut pentru astfel de investiții, spun specialiștii.

Matei Nedef e antreprenor și a început de câțiva ani să investească în acest sector. „Eu împreună cu sora mea avem un business de food. Ceea ce am vrut să facem a fost să diversificăm portofoliul de activități şi am început să investim în zona de imobiliare. Este vorba de NOA Residence. Proiect care include 33 de apartamente şi spaţiile comerciale, în care am investit aproximativ 2,5 milioane de euro“, explică Matei Nedef, antreprenor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL