• Cei sătui de munca de acasă pot lucra din camera de hotel sau de la piscină
  • Cei mai mulţi clienţi din Bucureşti optează pentru cazarea pe timp de zi
  • Preţurile pornesc de la 35 euro de persoană

Pandemia ne-a adus multe noutăți. Ne aduce acum și termenul „workation”. Cei care s-au săturat de munca de acasă pot să lucreze de la un hotel pentru câteva zile.

E cea mai nouă încercare de a ține în viață business-ul hotelier, grav afectat din cauza pandemiei. Hotelurile din marile orașe sunt ocupate doar în proporție de 10-15% în timpul săptămânii. Iar turiștii străini au adus cu 88% mai puțini bani față de 2019 – doar 83 de milioane de euro venituri de la 700 de milioane. O noapte de cazare pentru workation costă între 35 și 100 de euro pe noapte.

Simona Constantinescu, CEO lanț hotelier: „Le-am pus la dispoziţie birotica necesară sau masa de prânz sau chiar posibilităţi de petrecere a timpului activ fie în sala de fitness, fie fâcând joging sau călătorii în jurul locaţiilor noastre. Astfel că am avut clienţi care au venit şi au lucrat de la pisicină. Avem cerere din zona de training, coaching, legal, dar avem şi oameni din audit care au preferat să vină să lucreze afară decât să stea închişi într-un apartament.“

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Liliana Grigore, manager de seminare în cadrul unei firme de consultanță în afaceri: „Lucrurile au funcţionat foarte bine, n-am avut niciun fel de probleme, au fost respectate toate măsurile. Am fost foarte liniştită că au avut măşti, au păstrat distanţa“.