• Măsurile specialiștilor vin din sfera digitalizării și inovării care țin cont de turismul sustenabil
  • Planul de revigorare a turismului va fi prezentat Guvernului în două săptămâni
  • După trecerea pandemiei, obiectivul este dublarea ponderii turismului în PIB în următorii patru ani

Peste 70 de specialişti din 15 organizaţii din turism şi-au unit forţele pentru a crea un plan de măsuri de salvare a celor care activează în acest domeniu.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România spune că unele dintre măsuri se vor referi la investiţiile necesare pentru a valorifica mai bine potenţialul turistic al României.

Totodată acesta vorbeste despre unele acțiuni care vin din sfera digitalizării, inovării. Măsuri care ţin cont de turismul sustenabil şi toate acestea menite să ne facă în sfârşit să valorificăm potenţialul nostru foarte bun de ţară turistică, din păcate, neexploatat până acum.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Specialiştii implicaţi în proiect colectează ideile care au funcţionat în alte state, pentru a contura un set de măsuri de ieşire din criză şi de repoziţionare a turismului românesc pe termen mediu şi lung.

Călin Ile mai spune cp planul de măsuri ar trebui să ducă la o creştere a contribuţiei turismului în PIB, estimând chiar o dublare.

Veniturile României din turism au fost de doar 1,7% din PIB în 2018, în timp ce Bulgaria, de exemplu, are venituri din turism echivalente cu 6,8% din PIB, potrivit datelor Eurostat.

Alianţa „Pentru Turism”, denumirea structurii sub umbrela căreia experţii vor lucra, şi-a propus să prezinte planurile de acţiune Guvernului, până la sfârşitul acestei luni.

Sursă foto: Profimedia