• Pe 5 iunie afli dacă ratingul de ţară se schimbă.
  • O retrogradare a României ar însemna începutul unei crize serioase pentru economie, spun economiștii.
  • Deocamdată economia românească reprezintă un mediu bun pentru business. 

 Este ziua în care aflăm dacă rămânem sau nu pe lista investitorilor. Astăzi, Agenţia de rating S&P decide dacă păstrează sau nu ratingul de ţară. Deocamdată economia românească reprezintă un mediu bun pentru business. 

„Dacă ne referim la criza de sănătate care are influenţe si în zona economică, pe măsură ce efectele crizei se amplifică, putem să ne aşteptăm la semnale şi în economia României. Şi mă refer aici la companii care ar putea, cel puţin pe termen scurt, să-şi revizuiască intenţiile de investiţii. Aş pune acest lucru şi în contextul în care, pentru finalul săptămânii aşteptăm să vedem care va fi decizia S&P referitor la rating-ul de ţară al României”, susţine Mihaela Mitroi, consultant financiar. 


O retrogradare a României ar însemna începutul unei crize serioase pentru economie. 

„O eventuală retrogradare în categoria Junk ar însemna începutul unei crize serioase pentru că vom avea dificultăţi în a ne finanţa deficitul bugetar. Nu vreau să mă antepronunţ in privinţa rating-ului, rămâne de văzut ce decizie se va lua vineri şi vom analiza ulterior”, este de părere Mihaela Mitroi. 

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA