• 73.000 de tineri britanici în vârstă de 18 ani își amână anul acesta studiile.
  • Tinerii din UK sunt de părere că în timpul liceului nu au putut socializa suficient.
  • Părinte: 70% din grupul de prieteni al fiului meu au aplicat la universități, dar nu se duc.

Tinerii din Marea Britanie s-au săturat să învețe. Aproape 73.000 de tineri britanici în vârstă de 18 ani și-au amânat începerea studiilor cu un an. Este cel mai mare număr din 2010 încoace.

„Eu aș zice că ei sunt victimele unui paradox cu care nu s-a confruntat și generația părinților noștri, numai că astăzi există prea multe locuri în facultăți și, comparativ cu prea multe modele care reușesc fără facultate în viața profesională și în societate. Astăzi, facultățile sunt mai bine decât oricând, procedura de admitere la universitate este mult mai simplă decât cea din generațiile trecute, când, a fi admis la cele de Medicină, Drept erau adevărate reușite în viață. Astăzi, a reuși în domenii alternative este mult mai ușor, poți să deschizi un start-up, să devii influencer”, a spus Horațiu Simion, student la Sorbona și vicepreședinte LSRS Franța, la Aleph News.

Tinerii din UK sunt de părere că în timpul liceului nu au putut socializa suficient și au nevoie de mai multă experiență din lumea reală.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Un dezavantaj ar fi cel al instabilității financiare și al întârzierii a intra în ceea ce numim viața de adult. Acest lucru este și o consecință a faptului că în societatea de astăzi, tinerii au fost crescuți în mult mai mult confort decât generațiile precedente și momentul de ruptură întârzie tot mai mult să apară. Eu am simțit să iau un an sabatic, dar venea mai mult ca o reacție naturală a psihicului la diversele provocări ale vieții. Tinerii de azi pot fi influențați și de faptul că încă trăim un sistem de școli preuniversitare naționalist, care nu face casă bună cu noul model al universităților”, a explicat Horațiu Simion, student la Sorbona și vicepreședinte LSRS Franța, la Aleph News.

Citește și: