• Robert a obținut locul 5 la o competiție internațională de robotică din China.
  • Robert Zicman e membru al grupului Mensa și are un IQ de peste 160.
  • Robert Zicma a trecut examenul GSLC, echivalentul unui examen din clasa a 10-a în Marea Britanie.

Știai că există un român care la doar 7 ani a intrat în clubul celor mai deștepți oameni din lume? E vorba de Robert Zicman, un adolescent pasionat de robotică, cu un IQ de peste 160. La doar 11 ani, a trecut examenul GSLC, echivalentul unui examen din clasa a 10-a în Marea Britanie. Recent, Robert a obținut locul 5 la o competiție internațională de robotică din China.


Robert Zicman spune că învață mai mult la materiile la care știe ca are talent.

Robert Zicman: „Citesc, fac experimente și programez”

Rober Zicman: „Eu învăț mai multe materii la care vreau să devin mai bun și îmi dezvolt abilitățile în domenii unde am deja talent. De exemplu, mie îmi plac foarte mult chimia, fizica, tehnologia, inventica și programarea. O mare parte din timp o dedic acestor domenii – citesc, fac experimente și programez”.

Recomandări

SCOTUS ÎL CONDAMNĂ PE TRUMP
A ÎNVĂȚAT TOT
ÎN POIANA CU SCANDAL
DONAȚII PENTRU TRUMP
ZICMAN ARE IQ DE 160

Rober Zicman: „Atunci când nu îmi place un anumit subiect, înseamnă că nu am găsit cea mai bună metodă de a învăța. De aceea, caut metode care îmi plac și care sunt eficiente, astfel încât să obțin rezultate mai bune. La chimie fac experimente, la istorie vizitez muzee, iar în știință încerc să înțeleg prin observație directă. Îmi place să citesc și sunt curios să explorez, iar astfel rețin mai ușor informațiile”.

Cum rămâne Robert motivat

Robert Zicman: „Atunci când învățăm pentru examene, pentru alții – fie pentru părinți, fie pentru note – nu ne mai place să învățăm. Soluția este să învățăm pentru noi. Nu trebuie să învățăm forțat, ci din plăcere și pentru sufletul nostru. Așa, învățarea devine o activitate frumoasă și naturală”.

Robert Zicman: „Când suntem presați, învățatul devine o sursă de stres și ne pierdem interesul. Și eu dau examene, dar nu acestea sunt scopul meu principal. Eu învăț pentru că îmi place, iar atunci când ajung la nivelul cerut, dau examenul. Pot să susțin oricând un examen, pentru că sunt educat acasă și îmi organizez singur ritmul de învățare”.

Citește și