Federația Națională a Părinților Edupart solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie. Solicitarea este adresată ministerelor Educației și Sănătății.

Reprezentanții Edupart consideră că sistemul medical este deja suprasolicitat și în școli nu pot fi respectate toate măsurile de protecție. De aceea, ei solicită suspendarea cursurilor față în față în localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie.

Decizia ar urma să fie luată în baza unei solicitări a conducerii școlii și a organizațiilor de părinți și elevi.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

De asemenea, Edupart le solicită guvernanților să garanteze desfășurarea procesului educațional pentru toți elevii din învățământul preuniversitar. Este vorba despre elevii cu probleme medicale.

În finalul documentului, cei de la Edupart militează pentru modificarea regulilor actuale și solicită miniștrilor Educației și Sănătății să le înlocuiască cu unele suple și stabile care să permită accesul la educație.

Ce spun reprezentanții părinților

„Noi facem acest apel disperat în condițiile date, nu în orice situație. Sub 6 la mie se poate continua, peste 6 la mie se poate continua dacă la nivelul unităților de învățământ sunt toate condițiile asigurate, deci noi nu cerem închiderea
tuturor școlilor, ci cerem închiderea acolo unde directorii împreună cu profesorii și părinții decid acest lucru
”, a spus, la Aleph News, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, e dezamăgită că autoritățile nu fac nimic pentru a stopa riscul de infectare al copiilor. Și crede că trecerea în online e cea mai bună variantă în prezent.

Este nedrept, este iresponsabil, este o condamnare certă a copiilor la infectare. Se infectează pe capete în școli, școlile au devenit bombe cu ceas, focare de infectare în toată țara acolo unde există rata de infectare mai mare de 6 la mie”, a afirmat Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame.

Cristina Sebastian, director la Colegiul Național de Muzică George Enescu, din București, susține cererea părinților.
Aici, elevii din liceu au trecut deja în online din cauza numărului crescut de cazuri.

Sunt și cadre didactice infectate și elevi infectați, chiar unii care au vaccin și au și trecut prin boală, sunt reinfectați.
Deci suntem într-o situație disperată”
, este de părere Cristina Sebastian.

Andrei Roman este în clasa a 9-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Tânărul încă face ore online și se teme că s-ar putea infecta.

Decizia de a ignora pragul de 6 la mie nu este cea mai bună, deoarece rata a crescut foarte mult și este un risc imens pentru copii. Nu toți copiii respectă normele de protecție cu masca, cu dezinfectatul, cu distanțarea”, declară liceanul.