• Elevii claselor a XII-a încep azi proba de comunicare într-o limbă străină la Bacalaureat.
  • Candidații pot audia textul de două ori și au la dispoziție 20 de minute pentru rezolvarea cerințelor.
  • În 2023, competențele de la BAC au fost echivalate cu mediile din liceu în contextul grevei profesorilor.

Emoțiile sunt în toi pentru absolvenții claselor a XII-a. Astăzi începe o probă esențială a examenului de Bacalaureat: cea de competențe de comunicare într-o limbă străină. Chiar dacă nu influențează nota finală, este o ocazie bună pentru a-și demonstra abilitățile de comunicare într-o limbă străină, aspect tot mai important pe o piață a muncii globalizată.

Cât de ușoare sunt subiectele de la probele orale la limba străină de la Bacalaureat?

„Examenul de Bacalaureat este o treaptă foarte importantă în viața oricărui om. Cele de competențe lingvistice ajută foarte mult în orice domeniu ai lucra în viitor. Structura lor este asemănătoare cu cea a examenelor de timp IELTS sau Cambridge. Elevii au task-uri de înțelegere audio, scrisă sau conversație. Este un examen complex și interesant”, a declarat Cătălina Georgescu, profesor de engleză, pentru Aleph News.

Cât de mult contează pentru tineri să cunoască la perfecție o limbă străină?

„Această Generație Z cunoaște foarte bine cel puțin o limbă străină. În afară de examenul de Bacalaureat, la limba engleză avem Cambridge, TOEFL, IELTS. Din ce în ce mai mulți tineri vor să înlocuiască aceste examene, iar pentru Gen Z limba engleză este floare la ureche”, a adăugat aceasta.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Citește și