• Ministerul Educației a impus prin lege tragerea la sorţi sau repartizarea copiilor în ordine alfabetică.
  • Problema este că sunt prea puține locuri, la fel cum s-a întâmplat și anii trecuți.
  • Cea de-a doua etapă de înscriere este programată între 17 iunie şi 5 iulie.

De luni, 27 mai, încep înscrierile la grădiniță și creșă, mai devreme decât anul trecut. În această primă etapă, părinții pot depune dosarul de înscriere până pe 14 mai. De anul acesta regulile s-au schimbat. Ministerul Educației a impus prin lege tragerea la sorţi sau repartizarea copiilor în ordine alfabetică. Problema este că sunt prea puține locuri, la fel cum s-a întâmplat și anii trecuți.

Cea de-a doua etapă de înscriere este programată între 17 iunie şi 5 iulie. Iar în luna august, între 19 şi 29, este pusă în calendar o etapă de ajustări – atunci vor fi înscriși copiii care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ preuniversitar, în anul școlar curent și care   urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru.

Citește și