• Au început înscrierile la facultate, iar pentru absolvenții de liceu alegerea nu este deloc una ușoară.
  • Tinerii sunt atraşi de domenii care le pot asigura mai uşor un loc de muncă şi un salariu decent.
  • Iris Cristea a decis să meargă la studii în afară și a fost deja acceptată. Va studia business timp de 4 ani la universități diferite: În SUA, în China și Italia.

Au început înscrierile la facultate, iar pentru absolvenții de liceu alegerea nu este deloc una ușoară.

Tinerii sunt atraşi de domenii care le pot asigura mai uşor un loc de muncă şi un salariu decent. Aproape un sfert din Generația Z consideră că salariile din țară sunt prea mici.

Ce specializări se caută anul acesta și cum decurge admiterea îți spune Nicolae Istudor, rector la Academia de Studii Economice din București.

Recomandări

MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI

„Putem vorbi de un număr mai mare de candidați la facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. La facultatea de Administrarea afacerilor cu predare în limbi străine, în cele trei limbi: engleză, franceză, germană. Finanțe, contabilitate, Relații Economice Internaționale și Dreptul. Dreptul este o facultate mai special pentru că absolvenții se înscriu la mai multe facultăți și răman acolo unde le convine”.

Iris Cristea a decis să meargă la studii în afară și fost deja și acceptată. Anii de studiu vor fi inediți pentru ea. Va studia business timp de 4 ani la universități diferite: În Statele Unite ale Americii, în China și Italia.

„Am decis să merg pe acestă specializare pentru că mi-a plăcut foarte mult ideea de a vedea cum se face bussines-ul în mai multe țări și să învăț despre mai multe culturi și inclusiv oamenii pe care o să-i întâlnesc acolo”.

„Sunt interviuri pe care le efectuezi. Sunt oameni de acolo care îți pun întrebări, vor să vorbească cu tine, să te cunoască înainte de a-ți spune dacă ești acceptat sau nu la facultate. Și cred că diferă foarte mult faptul că la ei contează mult și impresia despre tine. Nu neapărat doar dosarul sau rezultatele obținute la examen”.

Citește și