• Astăzi, 2 iulie, absolvenţii studiilor liceale susţin cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului.
  • Elevii de la profilul real şi cel tehnologic vor avea proba scrisă la Matematică, în timp ce absolvenţii de la profilul real vor da proba la Istorie.
  • Probele scrise au loc în perioada 1-5 iulie, iar rezultatele iniţiale vor fi afişate în 8 iulie.

Marţi, 2 iulie, absolvenţii de liceu susţin proba a doua a Examenului Naţional de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului. În acest sens, elevii de la profilul real şi cel tehnologic vor da proba scrisă la Matematică, iar cei de la profilul uman vor susţine proba la disciplina Istorie.

Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Accesul elevilor în săli este permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. La ora 9:00, odată cu distribuirea ultimelor foi cu subiectele de examen, proba obligatorie a profilului va începe, iar elevii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
RĂDUCANU MERGE ÎN TURUL TREI

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.), precum şi a oricărui mijloc electronic care ar putea să fie folosit pentru rezolvarea subiectelor de examen.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidaţii surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata desfăşurării probelor, toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie, până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Subiectele şi baremele de corectare pentru probele de la Matematică şi Istorie vor fi afişate astăzi, după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Citește și