• Primele rezultate vor fi publicate luni, 26 august, conform calendarului de la Ministerul Educației, până la ora 12.
  • În aceeași zi, de la 12 la ora 18, pot fi depuse contestațiile, la centrele de examen, în format fizic sau online la adresa de mail indicată de fiecare liceu organizator de examen în parte.
  • Între 27 și 29 august are loc rezolvarea contestațiilor.

Prima probă de la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, începe joi, 8 august. Este vorba de proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, conform calendarului aprobat prin ordinul de ministru 6.156 din 2023.

Competențele la română se mai pot susține și vineri, 9 august, zi dedicată și competențelor de evaluare a comunicării în limba maternă. Luni, 12 august, candidații sunt evaluați la competențele digitale, iar marți și miercuri (13-14 august) – la o limbă modernă studiată în liceu.

Potrivit procedurii de la sesiunea de vară, audierea textului la proba de competențe la o limbă străină se face de două ori și timpul de lucru este de 20 de minute, iar la scris candidații au două ore. Elevii de clasa a XII-a trebuie să dovedească că pot citi corect și cursiv pentru a obține calificativul mediu la proba orală de competențe în limba română.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Primele rezultate vor fi publicate luni, 26 august, conform calendarului de la Ministerul Educației, până la ora 12. În aceeași zi, de la 12 la ora 18, pot fi depuse contestațiile, la centrele de examen, în format fizic sau online la adresa de mail indicată de fiecare liceu organizator de examen în parte.

Între 27 și 29 august are loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 30 august, vineri, se afișează online pe bacalaureat.edu.ro rezultatele finale. Edupedu.ro le va publica imediat ce vor fi disponibile.

Citește și