• În Bulgaria promovarea comunității LGBTQ+ este interzisă în școli.
  • ONG-urile au criticat legea parlamentului bulgar contra LGBTQ+.
  • Bulgaria urmează modelul Rusiei și Ungariei în privința LGBTQ+.

Prea multă libertate strică! E avertismentul Bulgariei care nu vrea să treacă de partea Occidentului când vine vorba de promovarea comunității LGBTQ+.

Parlamentul bulgar a votat o lege prin care minoritățile sexuale nu mai au voie să facă propagandă în școli. ONG-urile critică decizia bulgarilor și îi acuză de discriminare. Legea interzice promovarea orientării sexuale netradițională și identificarea de gen diferită de cea biologică – 159 de parlamentari au votat pentru, 22 împotriva și 13 abțineri.

România are o relație complexă cu comunitatea LGBTQ+.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Deși homosexualitatea a fost decriminalizată în 2001, acum există legi care interzic discriminarea bazată pe orientare sexuală și identitate de gen. Parlamentul României a adoptat anul trecut o lege importantă pentru protejarea drepturilor persoanelor din comunitate.  Paradele și evenimentele Pride, cum ar fi Bucharest Pride, sunt organizate în fiecare an și atrag mii de participanți. Anul acesta au fost peste 27.000 de persoane, cu 2 mii mai mulți participanți față de anul trecut iar numărul crește de la an la an.

Citește și