• Raportul arată că cu fiecare grad în plus al temperaturilor se scad 10 sutimi din nota elevului.
  • Țara noastră se află sub cod roșu potrivit ANM, iar temperaturile nu vor înceta să crească de-a lungul anilor.
  • „Căldura este ceva ce ne afectează pe toți și ne afectează gândirea și felul în care noi alegem să ne organizăm informațiile”, a declarat Elena Lotrean, expert în educație, la Aleph News.

Schimbările climatice au efecte negative nu doar asupra vremii, ci și a educației. Un raport UNESCO arată că schimbările climatice afectează infrastructura educației și performanța elevilor în școli. În ultimii 20 de ani, 75% din școli la nivel global au fost închise din cauza valurilor de căldură. Din cauza căldurii, elevii își pot pierde concentrarea. Raportul arată că cu fiecare grad în plus al temperaturilor se scad 10 sutimi din nota elevului. Țara noastră se află sub cod roșu de căldură potrivit ANM, iar temperaturile nu vor înceta să crească de-a lungul anilor.

Raportul GEM a remarcat că un copil care se confruntă cu temperaturi care sunt cu două abateri standard peste medie se prevede că va atinge cu 1,5 ani mai puțini de școlarizare decât copiii care se confruntă cu temperaturi medii. „Temperaturile ridicate au redus performanța la testele cu mize mari în China și au dus la reduceri atât ale absolvirii liceului, cât și ale ratelor de intrare la facultate. În Statele Unite, fără aer condiționat, un an școlar mai cald cu 1 grad Celsius, a redus scorurile la test cu 1%”, arată raportul.

„Căldura este ceva ce ne afectează pe toți și ne afectează gândirea și felul în care noi alegem să ne organizăm informațiile și să le transpunem în contextul acestor examene. Văzusem un studiu în care în momentul introducerii aerului condiționat, IQ-ul a crescut cu câteva procente, ceea ce mi se pare absolut fabulos. Era și vorba bunicilor să înveți cu picioarele în ligheanul cu apă rece pentru că frigul aduce beneficii în acest sens”, a declarat Elena Lotrean, expert în educație, la Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și