• Orban spune că toții copiii vor fi obligați să poarte măști la școală
  • Rafila: În Elveția, copiii nu poartă măști la școală
  • OMS recomandă masca pentru copiii de peste 12 ani

Copiii se întorc la școală cu măștile pe față. „Toți copiii sunt obligați să o poarte, fără discuție”, spune Orban, răspicat.

Un subiect de discuție important pe această temă este dacă Guvernul poate sau nu să asigure măști pentru copiii ai căror părinți nu își permit să le cumpere în fiecare zi. Un altul: e normal sau nu să îi obligi pe copii să poarte mască la ore? Poate fi implementată regula asta? Chiar or să stea copiii cu măștile pe față 6-7 ore pe zi?

OMS recomanda masca pentru copiii de peste 12 ani

Alexandru Rafila: Un copil înțelege foarte greu rolul măștii. În joaca lui, poate să o scoată. În Elveția, s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de copii în școli, nu se utilizeaza masca, iar copiii se spala in fiecare pauza si pastreaza distanta intre ei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deci, uite, medicii au rezerve legate de eficienta masurii. Elvetienii zic altfel. Nu zice niciun medic cum zice Orban, ca „nu incape nicio discutie”. De asemenea, mastile purtate de copii vor fi mereu murdare, iar atunci cand iti apare acneea, o masca pe fata e fix ce nu iti trebuie.