• Coreea de Sud are un plan guvernamental de a introduce manuale ce utilizează A.I.
  • Noua tehnologie va fi introdusă în școli de anul viitor și de la clasa întâi.
  • Coreea de Sud se află pe locurile fruntașe la nivel educațional conform OECD.

Coreea de Sud va introduce manuale cu Inteligență Artificială. Este prima propunere de acest gen în educație la nivel mondial și ar putea ajunge pe băncile elevilor chiar de anul viitor. Deși este o propunere inovatoare, părinții sunt nemulțumiți.

Cum vor arăta manualele digitale?

Manualele digitale vor fi de fapt niște tablete ce vor avea implementate mai multe modele de inteligență artificială. Aceste tablete cu A.I. vor putea personaliza procesul de învățare, vor evalua nivelul și ritmul fiecărui elev și le va oferi sarcini adaptate nevoilor lor individuale. Guvernul sud coreean va introduce aplicații pentru materii precum muzică, artă, educație fizică și etică până în anul 2028. Un alt motiv pentru care aceștia doresc să introducă aceste manuale este faptul că mulți copii adorm la ore, iar aceste manuale digitale ar putea să îi țină captivați. Primele manuale ar putea fi introduse chiar de anul viitor, inclusiv pentru copiii de clasa întâi.

Ce spun profesorii dar mai ales părinții?

O parte dintre profesori susțin această propunere, în schimb, alții consideră că procesul de implementare este grăbit. Aceștia consideră că nu s-au făcut destul de multe studii pentru a vedea exact care ar fi efectele secundare ale unor astfel de manuale. De exemplu, aceste manuale ar putea facilita răspândirea informațiilor false sau datele personale ar putea fi puse în pericol. Părinții sunt împotriva manualelor. Deja 50.000 au semnat o petiție contra introducerii acestor manuale. Motivul principal ar fi numărul mare pe care l-ar petrece copiii online cu aceste manuale.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și