• România este prima în Europa la analfabetism funcțional
  • Peste 40% dintre elevi nu înțeleg un text citit la prima vedere
  • Corina Popa a înființat prima Școală de Gramatică din România

I love your DEX appeal, spune o vorbă. Corina Popa mânăncă gramatica pe pâine. Ca să deschidă și altora apetitul, a deschis prima Școală de Gramatică din România. Proiectul ei transpune regulile gramaticale în versuri, astfel încât copiii să găsească plăcerea de a învăța. Și tehnologia ajută, atât timp cât este folosită corect.

Corina Popa, fondatoarea primei școli de gramatică: „Ar putea suna surprinzător răspunsul meu, dar tehnologia reprezintă un mijloc, nu un scop, și ca orice mijloc el devine bun sau rău în funcție de finalitatea folosirii respectivului mijloc și cred că e de mare preț tehnologia în educație, sigur contează enorm cum o folosim. (…) Cred că suntem într-o perioadă a vitezei și din rațiuni de economie lingvinstică începem să folosim tot felul de prescurtări bizare, dar cred că atunci când responsabilitatea devine o valoarea fundamentată prin educație, acea valoare o să fie de neclintit.”

România este printre țările cu cei mai mulți analfabeți funcționali. Peste 43% dintre elevii români nu înţeleg un text pe care îl citesc la prima vedere şi nu pot face deducţii logice simple.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA