• Elevii de clasa a XII-a vor putea veni la simulările examenului de Bacalaureat
  • Deplasarea elevilor de a XII-a din Ilfov se poate face în urma unei declarații scrise
  • În România sunt 78 de licee în scenariul roșu

Cine vrea mâine se poate duce la simularea examenelor, dar cu o declarație scrisă pe propria răspundere. Măsura se aplica elevilor care locuiesc în zonele carantinate și sunt înscriși la o școală din București.

Dacă elevul e minor, părintele va completa acea declarație pe propria răspundere. Dacă elevul e major, va face acest lucru singur.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, ți-a spus mai devreme, în direct la Aleph News, că aceste declarații pot fi prezentate și electronic. Trebuia să se ia o astfel de decizie, pentru că sunt mulți elevi în această situație, elevi care vor să vadă cum stau până la această oră cu materia la limba română. Există într-adevăr un semn de întrebare, pentru că în acea declarația nu există motivul ”mersul la școală”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În aceste localități în carantină sunt 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul liceelor din țară. Să nu uităm, însă, ce s-a schimbat recent. Elevii vor putea să susțină simulări până pe 15 mai.

Cei mai mulți directori au decis trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, la ore online. Ca să poată fi respectate toate măsurile de distanțare.