• Politicienii au viziuni diferite despre începerea acestui an şcolar
  • PSD dă vina pe PNL, Orban caută soluţii, Anisie simte presiune
  • Klaus Iohannis: Cred că sistemul e cel care trebuie reevaluat

Să nu crezi că politicienii din România n-au profitat de începutul ăsta de școală să-și caute nod în papură. PSD zice că PNL e incompetent, PNL și Iohannis spun că PSD nu face decât să chibițeze de pe margine și uite-așa se scaldă și unii, și alții, tot în ciorba asta lungă a scandalurilor politice de care te-ai săturat. Iohannis dă vina pe „sistem”, orice ar însemna asta. Din cauza birocrației nu a luat Orban tablete mai repede, zice el.

Klaus Iohannis, președintele României: Totuşi nu e vorba de o rachetă cu care se zboară pe Marte, e vorba de nişte tablete. Eu cred că se vor obişnui foarte repede, copiii se obişnuiesc repede.

La ultima propoziție, Ciolacu de la PSD l-a taxat imediat. I s-a părut de neacceptat că președintele a spus că elevii se obișnuiesc repede cu lucrurile mai puțin plăcute. Mai mult, Ciolacu e nemulțumit că Guvernul a pasat resposabilitatea începutului de școală către autoritățile locale.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ludovic Orban, premierul României: Cadrele didactice trebuie să înţeleagă trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă, şi pentru cei ce urmăresc orele online.

Și-apoi vine Grindeanu, până de curând șeful instituției care taie și spânzură în comunicații, și zice că doar un sfert din școlile din țară au internet bun pentru cursuri online. Orban îi răspunde cu o ironie: doar n-a inventat el Internetul.

Sorin Grindeanu, fost președinte ANCOM: S-a vorbit de vreo 6 luni de zile despre digitalizare. Nu aţi văzut în această perioadă să se facă un test dacă se poate face tot ce au propus ei pe culorile semaforului.

Ludovic Orban, premierul României: Vom căuta soluţii în continuare de conectare. Acum, noi nu putem recupera într- o lună de zile ceea ce nu s a putut întâmpla de la înfiinţarea telefoniei mobile.

Cu atacurile din toată perioada asta, Anisie, care teoretic știe tot ce mișcă în Educație, că doar e ministerul ei, a scris un mesaj plângăcios pe Facebook, în care lasă de înțeles că a cam doborât-o presiunea.