Deschiderea școlilor, o problemă parțial rezolvată de Ministerul Educației

  • Şcolile vor trebui să aibă o sală pentru izolarea elevilor cu simptome
  • Părinţii nu vor mai trebui să semneze declaraţia pe proprie răspundere
  • Şcolile vor face triajul epidemiologic al elevilor la intrarea în clădire

Mai sunt două săptămâni până începe şcoala, dar nu știm mare lucru despre cum va arăta.

Abia după 10 septembrie afli cum îți trimiți copilul la școală, în funcție de locul în care trăiești. Directorii școlilor propun scenariul pe care-l cred cel mai potrivit, în funcţie de numărul îmbolnăvirilor.

Totuşi, Ministerul le-a dat marți câteva reguli scrise, într-un ghi: profesorii vor folosi cataloage proprii și au pauze de cinci minute, cât să schimbe clasele. Iar orele vor dura 55 de minute. Elevii vor avea doar două sau trei discipline simultan, iar copiii de la clase diferite nu se vor intersecta.

Școala online rămâne o mare problemă, doar parțial rezolvată. Elevii nu primesc cele 250.000 de tablete promise de minister, din cauza unei greșeli la licitație.

Ministrul Educației, Monica Anisie, nu crede că are vreo vină.

„Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare. Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a spus, marți, Monica Anisie.