Directorii din școli ar putea fi demiși dacă nu oferă calitate

elevi-scoala

Directorii de şcoli vor putea fi schimbaţi din funcţii dacă nu îndeplinesc standardele minimale de calitate, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Se schimbă şi procedura de angajare a directorilor şi apare inclusiv o funcţie nouă în conducerea şcolilor.

„Există pentru prima oară menţionată în lege – nu ne face plăcere, dar este o realitate – posibilitatea de încetare a mandatului unui director de şcoală în situaţia în care se constată că nu s-au îndeplinit standardele minimale de calitate. Este o legătură directă între asigurarea calităţii în interesul elevilor în fiecare şcoală şi responsabilitatea directorului acelei şcoli”, a spus, marţi, Cîmpeanu, în cadrul prezentării noilor legi ale Educaţiei.

Totodată, se va schimba şi procedura de recrutare a directorilor şi a directorilor adjuncţi.

Apare o nouă funcţie, cea de director administrativ.

„Procesul de selecţie va fi profesionalizat total şi va cuprinde următoarele etape: o evaluare motivaţională în cadrul căreia se testează capacităţile şi aptitudinile candidaţilor. Se realizează de către comisia de concurs şi specialişti în psihometrie. Proba scrisă va rămâne, interviul va rămâne”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a prezentat proiectele legilor Educaţiei, care urmează să intre în consultare publică, după care ajung spre adoptare în Guvern.

Exit mobile version