Doar 65 de profesori au obținut nota 10 la Definitivat. Expert în Educație: „Un zece este greu de atins și nu ar trebui să fie un obiectiv al acestor examene”

Vrem elevi de 10! Dar cine îi pregătește? Rezultatele inițiale de la Definitivat arată că doar 65 de participanți au obținut nota 10 la examenul scris. Potrivit unei analize Edupedu este cel mai mic număr de note de 10 înregistrat în ultimii 5 ani.

De ce avem atât de puțini profesori cu 10 la Definitivat?

„Anul acest avem mai puține note de zece decât până acum pentru că s-a introdus, și pentru Definitivat, această corectare digitalizată și independentă. Pentru a obține nota zece trebuie să faci o lucrare perfectă. Un zece este greu de atins și nu ar trebui să fie un obiectiv al acestor examene de Definitivat. Acest concurs este unul de intrare în profesie, care ne spune că o persoană este capabilă de a profesa. Ar fi bine să avem cât mai multe note peste opt”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

Ce spune această rată de succes despre sistemul de educație din România?

„Există un discurs general despre elevii de zece și despre profesorii de zece. Ar trebui să ne ducem în registrul în care un profesor nu este doar o notă, la fel cum nici un copil nu este doar o notă. Sistemul ar trebui să recompenseze mai mult efortul și calitatea muncii depuse. Un nouă poate fi la fel de valoros ca un zece dacă în spatele acestei note este multă muncă”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version