• Danezii fac educație sexuală la TV.
  • Adulții se dezbracă în fața copiilor și le răspund la întrebări.
  • Emisiunea Ultra Strips Down e difuzată pe un post de stat.

Educația sexuală rămâne un subiect tabu pentru România. Legea e pe masa judecătorilor CCR după sesizarea președintelui Iohannis. PSD nu vrea educație sexuală în școli, ci educație sanitară și doar cu acordul părinților. În alte țări, educația sexuală se face la TV cu adulți dezbrăcați.

Emisiunea Ultra Strips Down dezbracă adulți în fața unor copii de 11 – 13 ani. Copiii privesc și pot să pună întrebări legate de corpul uman, absolut ce le trece prin cap.

Este emisiune educativă, nu de divertisment. Producătorii spun că vor să le arate copiilor că trupul uman nu este perfect așa cum reiese din social media. Și vor să-i învețe că este ok să te simți bine în corpul tău așa cum este el.

Recomandări

STOLTENBERG: „CHINA TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ”
BELGIA PIERDE, AVANTAJ ROMÂNIA
CASA ALBĂ ACUZĂ DE DEZINFORMARE
VON DER LEYEN MAI AȘTEAPTĂ
GENERAȚIA RISCULUI
AU FĂCUT PACE DIN VORBE

Copiii sunt pregătiți de la școală pentru apariția la emisiune, iar părinții trebuie să-și dea acordul pentru participarea lor acolo. Emisiunea este controversată chiar și într-o țară progresistă cum este Danemarca. Un lider al Partidului Danez al Poporului a catalogat emisiunea drept „depravantă” pentru copii.

Este prea devreme pentru ca acești copii să vadă organele genitale de bărbați și femei. Trebui să le descopere la timpul potrivit și nu într-un mod vulgar, spune politicianul Peter Skaarup.