• Ministerul Educației a pus în dezbatere publică noua formă a regulamentului de funcționare.
  • Noul regulament vrea ca orele opționale să poată fi făcute cu elevii de la alte clase.
  • Deca: „Va exista mai multă libertate din partea elevului să aleagă ce materii îl interesează”.

Ligia Deca vrea să schimbe din nou regulamentele din școli! Despre ce este vorba de data aceasta? Proiectul pus în dezbatere publică urmărește ca elevii să poată participa la cursurile opționale pe care le aleg alături de colegii de la alte clase, în funcție de materia pentru care au optat. Când ar urma să intre în vigoare? Odată cu mult-așteptatele planuri cadru, în septembrie 2025.

Ce avantaje poate să aducă un astfel de sistem în care elevii să participe la opționale alături de colegii din alte clase?

„Eliberează puțin presiunea în ceea ce privește numărul de ore la clasă la gimnaziu și la liceu. Există o ambiție a Ministrului de a limita numărul de ore care a ajuns la 33-35 de ore pe săptămână. Acest nou regulament încurajează atât colaborarea cât și procesul prin care nu sunt afectate normele didactice ale profesorilor. Este importantă gruparea chiar și transversală. Va fi o provocare pentru școlile care lucrează în 2-3 schimburi și pentru cei care nu au suficiente locuri și săli de clase”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Citește și