• Trei asociații ale elevilor au protestat ieri la Ministerul Educației.
  • În 19 județe, abonamentele elevilor care fac naveta nu sunt decontate.
  • Astăzi a fost prima zi în care abonamentele nu au fost decontate.

Elevii au vrut să se întâlnească cu Ligia Deca. Elevii au vorbit doar cu secretarul de stat Florian Lixandru. „Deca, hai la muncă!”, a fost unul dintre mesajele elevilor. Prima zi de școală din 2024 a început în stradă – mai multe asociații ale elevilor au ieșit să protesteze în fața Ministerului Educației.

Elevii sunt nemulțumiți că transportul până la școală nu mai e decontat de stat, după ce transportatorii din 19 județe au anunțat că elevii trebuie să plătească transportul din banii lor. Elevii au mers la minister în căutarea Ligiei Deca, căreia i-au și cerut demisia. De vorbit, au vorbit doar cu secretarul de stat Florian Lixandru. Tinerii au reușit să obțină doar promisiuni vagi. Florian Lixandru le-a spus că situația cu transportul gratuit se va rezolva.

Pentru că nu a fost la Minister când au căutat-o elevii, Deca le-a promis la televizor că își vor primi înapoi banii pe transport. „Toți elevii care plătesc abonamente le vor avea decontate în luna februarie pentru că acesta este termenul legal”, a spus Ligia Deca la Televiziunea Națională.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

„Într-un sistem în care tu premiezi incultura și absenteismul, e interesant că se întâmplă și astfel de fenomene. Întrebarea e a cui e responsabilitatea. Capete vor cădea tot timpul, ce mi se pare mie flagrant pentru acest proiect al României Educate este că sunt foarte multe elemente care sunt semnalate ca fiind în regulă. Spun asta din poziția unui om care a fost la întâlnire, unde era și doamna ministru de față și a trebuit să le explic o chestiune de bun simț, dar pe care nimeni nu a luat-o în vedere. Un absolvent de arme și muniții poate preda filosofie doar pentru că intra în rubrica Om și Societate?”, a explicat Oana Șerban, doctor în filosofie, la Aleph News.

Citește și