• În această sală, elevii pot citi, scrie sau pot completa fișe de lucru.
  • Elevii vor fi supravegheați de un profesor sau de un cadru auxiliar.
  • CNE spune că este o formă de a scăpa de elevii chiulangii.

Când credeai că le-ai văzut pe toate, Ministerul Educației are grijă să nu te plictisești și a găsit soluția pentru elevii care deranjează orele. Le face o sală…de detenție. Chiar dacă nu o denumește așa, Ligia Deca vrea ca acești elevi să stea într-o sală special amenajată, unde pot completa fișe de lucru, pot citi sau scrie.

„În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc.”

În această sală de clasă, elevii vor fi supravegheați de un profesor sau de un cadru didactic auxiliar, dar nu este specificat dacă se pune sau nu absență.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Consiliul Național al Elevilor spune că este o formă de a scăpa de situația în care elevii dați afară de la ore, chiulesc.

„Cred ca este o formă sau alta de a scăpa de situațiile în care anumiți elevi deranjează ora de curs, profesorul îi dă afară cu absență, iar ei părăsesc incinta școlii. Nimeni nu “câștigă” aici”.

Alte noutăți din Statutul Elevului sunt legate de sancțiuni cum ar fi: observaţia individuală, mustrare scrisă, retragerea burselor, până la exmatriculare. Și în continuare, este interzis ca puștii să stea pe telefon în timpul orelor.

Ministerul Educației vine cu noutăți și la Regulamentul de Funcționare al școlilor. De exemplu, secretariatul trebuie să aibă un program fix pentru părinți, două zile pe săptămână cel puțin, dimineața și seara: „în intervalul orar 8-9, respectiv 16-18”.

Iar profesorii nu au voie să facă meditații particulare contra cost cu elevii de la clasă. Cele două proiecte, Statutul Elevului și Regulamentul de funcționare, sunt puse în dezbatere publică.

Citește și