• Elevii claselor a VI-a susțin astăzi proba scrisă la Matematică și Științe la Evaluarea Națională.
  • Un subiect a fost o problemă în care s-a cerut densitatea bucății de cărbune.
  • Lucrările sunt corectate la nivelul fiecărei școli.

Săptămâna aceasta a venit rândul elevilor de clasa a VI-a să treacă prin emoții. Asta pentru că susțin probele scrise de la Evaluarea Națională. Ultimul test l-au dat azi la Matematică și Științe ale Naturii.

După corectare, notele nu vor fi nici publicate, nici trecute în catalog. E mai mult o metodă prin care elevii, profesorii și părinții să vadă la ce subiecte mai este nevoie de îmbunătățiri La unul dintre subiecte elevii au primit datele pe baza cărora trebuiau să calculeze densitatea bucății de cărbune. Dar cât de accesibile au fost subiectele de azi?

Cât de dificile au fost subiectele? Cât de importante sunt examenele pentru a evalua nivelul elevilor?

„Subiectele au fost mai simple decât programa școlară, mai simple decât ceea ce se face la clasă. Au avut 7 probleme de rezolvat. Calculele au fost extrem de simple, iar elevii trebuiau doar să fie atenți. Subiectele din acest an au fost mai simple decât subiectele din anii trecuți.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Aceste examene sunt foarte importante pentru că eu, ca profesor, pot face o observație, pot vedea cum se descurcă elevul. Aceste examene sunt extrem de simple, ceea ce este firesc, comparativ cu cele din clasa a 8-a când examenul este mult mai greu și total diferit”, a declarat Florentina Pavăl, profesor de matematică, pentru Aleph News.

Citește și