• Azi încep înscrierile la liceu pentru elevii de clasa a VIII-a.
  • Deși erau înscriși peste 160.000 de elevi, doar 153.000 de elevi au fost prezenți.
  • Înscrierile la liceu pentru elevi încep astăzi și se termină pe data de 19 iulie.

Emoțiile elevilor de clasa a opta încă nu se opresc pentru că azi încep înscrierile la liceu. Peste 153.000 de elevi care au participat la Evaluarea Națională vor face prima alegere importantă din viața lor. Intrarea la liceu va fi pe baza mediei generale de absolvire a gimnaziului și notele la Evaluarea Națională.

Cât de importantă este alegerea liceului pentru elevi?

„Este o alegere foarte importantă pentru că este, de fapt, o alegere pentru următorii patru ani în care copilul își va clădi viitorul. Alegerea se face în baza ierarhiei de la Evaluarea Națională. Notele la română și matematică sunt foarte importante, dar la fel de important este și ce își dorește copilul. De multe ori, ei aleg în funcție de notele de la examen. Presiunea socială este foarte mare. Copiii care astăzi își aleg liceul trebuie să se gândească la ce le place să facă, mai mult decât să se gândească la ce spune societatea”, a declarat Radu Szekely, expert în educație, pentru Aleph News.

Cum pot părinții și elevii să aleagă cel mai potrivit liceu dar și profil în funcție de interesele și aptitudinile elevului?

„Este nevoie de o doză de realism în ceea ce privește atât posibilitatea de a intra la un anumit liceu, dar și în ceea ce privesc aptitudinile. Acestea nu pot fi descoperite de la o zi la alta așadar părinții sunt cei care cunosc aceste aptitudini și ei sunt responsabili să încurajeze copiii să își urmeze pasiunile”, a adăugat acesta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și