Scenariu Roșu pentru 238 de școli din România. Elevii vor învăța exclusiv online

Sursa: Mediafax Foto
  • 238 de școli din România au fost incluse în Scenariul Roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor învăța online
  • 12.610 școli și gradinițe încep anul în Scenariu verde, adică elevii vor participa zilnic la cursuri
  • Alte 4.892 unități de învățământ au fost incluse în Scenariul Galben, ceea ce se traduce prin faptul că doar o parte din elevi vin fizic la școală.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, 12.610 unități de învățământ sunt în Scenariul Verde. Ei vor participa zilnic la școală, dar vor respecta normelor de protecție sanitară impuse de autorități.

Alte 4.892 de unități de învățământ sunt incluse în Scenariul Verde. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Elevii din celelalte clase vor veni, prin rotație, una sau două săptămâni la școală, urmând ca ceilalți să învețe online.

Un număr de 238 unități de învățământ întră în Scenariul Roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor studia exclusiv online.

Șapte unități de învățământ în scenarii mixte (Galben și Roșu) Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unități se află în curs de reabilitare și altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învățarea online”, conform Ministerului Educației.