• Elevii din anii terminali care locuiesc într-o localitate în scenariul roșu ar putea merge la școală
  • Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este cel care a făcut propunerea

Elevii din anii terminali ar putea merge la școală, chiar dacă localitatea în care locuiesc este în scenariul roșu.

Propunerea vine de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Daniela, elevă în clasa a 12-a, spune că nu i-ar fi teamă să meargă la ore, dacă orașul ei ar fi în scenariul roșu.

„Se încearcă respectarea tuturor regulilor, dar este destul de greu să se desfășoare orele în regim normal, atunci când elevii trebuie să vină la tablă, o să scrie, să facă schimb de manuale. Noi încercăm și profesorii încearcă, profesorii care deja s-au vaccinat”, spune eleva.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Daniela crede că este deja pregătită pentru BAC, pentru că a făcut ore de meditație ca să nu rămână în urmă cu materia.

„Sunt sigură că sunt copii care nu sunt pregătiți. Din programă s-a scos mai mult ce era în clasa a XII-a nu ce era în clasa a IX-a. Elevii încă au de recuperat”, a mai spus Daniela.

Robert este tatăl unui elev de clasa a 8-a și este de părere că generația copilului său este una de sacrificiu. Cât despre mersul la școală în scenariul roșu, spune că sunt trei variabile.

„Eu personal cred ca o să îl trimit. Depinde și de cum vor evolua ceilalți trei factori. Dacă școala este capabilă să asigure condițiile pentru prevenirea infectării. Vom lua măsuri ca să limităm timpul expunerii copilului pe drum, adică vom face un efort mai mare să îl aducem noi și vom încerca să ne vaccinam cât de repede se poate”, a declarat părintele.