• În Sectoarele 1 și 4 nu s-au dat nici bursele sociale, nici cele de merit
  • Primarul din Sectorul 4 se plânge că nu are bani pentru așa ceva
  • În celelalte sectoare ale Bucureștiului, bursele de performanță sunt între 100 și 4.000 de lei

Clotilde Armand și Daniel Băluță sunt cei doi primari de sector care n-au dat bursele elevilor. La final de semestru 1, în Sectoarele 1 și 4 nu s-au dat nici bursele sociale, nici cele de merit.

Ana Maria Groza, președintele Consiliului Elevilor din București și Ilfov, spune că primarul din Sectorul 4 se plânge că nu are bani pentru așa ceva.

Ana Maria Groza, președintele Consiliului Elevilor din București/Ilfov: „S-a anulat ședință după ședință de pe ordinea de zi a consiliului local proiectul de HCL și aprobarea lui. De fiecare dată se spunea că pentru ședința următoare, penru ședința următoare, până când elevii au ajuns să nu aibă bani de burse de Crăciun.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

În Sectorul 1, alta e problema

În Sectorul 1, situația mai capătă o nuanță. Clotilde Armand a decis să facă economii pe baza burselor sociale și să le reducă de la 300 de lei lunar la 150 de lei. Scrie negru pe alb într-un document trimis directorilor.

În celelalte sectoare ale Bucureștiului, bursele de performanță sunt între 100 și 4.000 de lei, în funcție de dărnicia primarului și de competențele elevilor. Copiii care iau bursă de merit primesc și ei câteva sute de lei, iar bursele sociale se ridică de la 150 până la 350 de lei, lunar.

I-am sunat pe cei doi primari să-i întrebăm de ce nu și-au primit elevii banii, însă niciunul nu a răspuns la telefon. Responsabilii de presă au cerut să le trimitem întrebările în scris, ceea ce am și făcut.
Problemele cu banii pentru burse se răspândesc în întreg județul Ilfov.

Mariana Mihaela Gheorghe, vicepreședintele Consiliului Elevilor din București/Ilfov: „Mai mult de jumătate din județul Ilfov nu acordă burse. Sunt afectați destul de mulți, două sectoare din șase și jumătate din județul Ilfov.”