Elevii s-au săturat să stea cu ochii în ecrane și vor să petreacă tot mai mult timp în natură

  • Înainte, elevii își petreceau timpul liber pe internet
  • Odată cu școala online, cei mici vor să se recreeze într-un mod diferit
  • 312 școli din țară fac cursurile exclusiv online

Acum șase luni nu-ți puteai desprinde copilul de telefon, computer sau tabletă. De când cu școala online, i s-a luat de orele nesfârșite în fața ecranului.

Așa că, surprinzător sau nu, vrea afară. Uite și cazul Leei. E în clasa a doua la școala privată Ita Wegman din București și face orele exclusiv online. Asta înseamnă cam patru ore pe zi cu ochii în tabletă.

Da, m-am plictisit să stau în timpul liber pe tabletă. Uneori vreau să mă mai uit la niște filmulețe frumoase și uneori mă mai joc. Vreau să ies afară, să mă joc cu sora mea și cu jucăriile”, spunea Lea.

Îi afectează (ecranele – n.red.), în condițiile în care după orele astea, rămân în continuare pe tabletă, cu ochii-n televizor sau în tabletă. Dacă părintele îl invită să meargă la o activitate de recreere în aer liber, este ok”, spune bunica Leei, Aura.

Psihologul Eduard Puiu îți spune că ar trebui să îți organizezi timpul alături de cel mic, astfel încât să ieșiți cât mai mult în aer liber. Asta ca să vă îndepărtați de gadget-urile pe care elevii oricum stau ore-n șir, pentru a face orele online.

Acum și școala și părinții insistă că gadget-urile, dintr-o dată, devin prieteni foarte buni. Este evident că ar trebui propuse activități recreative, activități în aer liber care să vină oarecum pansament pentru această situație”, explică Eduard Puiu.