Evaluarea Națională 2020. Ultima probă a sesiunii speciale are loc miercuri

Evaluarea Națională 2020. Ultima probă a sesiunii speciale are loc miercuri Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
  • Ultima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale are loc miercuri.
  • Astăzi, elevii susțin proba la Limba și literatura maternă.
  • Sesiunea specială este pentru elevii care nu au putut veni la prima sesiune din cauza epidemiei de COVID-19.

Elevii care nu au putut veni la prima sesiune din cauza epidemiei de COVID-19 susțin miercuri proba la Limba și literatura maternă, aceasta fiind ultima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale.

Joi, până la ora 12.00, vor fi afișate primele rezultate. După cum știi, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse tot joi, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.