• Puţin peste 160.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluarea Naţională din acest an.
  • Astăzi, aceştia susţin astăzi proba scrisă la Matematică.
  • Subiectele şi baremele de evaluare pentru proba scrisă la Matematică vor fi publicate astăzi, după ora 15:00.

Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin astăzi cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2024, cea la Matematică.

Puţin peste 160.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluarea Naţională din acest an, iar astăzi, aceştia susţin astăzi proba scrisă la Matematică.

Marţi, elevii au avut proba la Limba şi literatura română.

Recomandări

LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
ELECTRIC CASTLE TE PROVOACĂ
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!

Accesul în sălile de examen se face în intervalul 8:00-8:30, iar proba este programată să înceapă la ora 9:00, odată cu împărţirea ultimelor subiecte de examen.

Proba scrisă la Matematică durează 120 de minute (2 ore), iar candidaţii abolvenţi trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente cu cerneală albastră – pentru redactarea rezolvărilor cerinţelor – şi creion negru – pentru realizarea desenelor sau schemelor, acolo unde este cazul.

Absolvenţii de clasa a VIII-a nu trebuie să aibă asupra lor materiale şi dispozitive electronice în sala de examen, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Acestea trebuie lăsate într-o sală separată. În caz contrar, dacă asupra acestora se vor găsi astfel de instrumente ajutătoare, ei riscă eliminarea din examen şi anularea lucrării.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru proba scrisă la Matematică vor fi publicate astăzi, după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Când se vor afişa rezultatele la Evaluarea Naţională 2024

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale se vor afişa în cursul zilei de 3 iulie, până în ora 14:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse fizic sau transmise electronic în zilele de 3 iulie (orele 16:00-19:00) şi 4 iulie (orele 8:00-12:00).

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în data de 9 iunie.

Citește și