• Facultatea de Matematică este cea mai căutată specializare din cadrul Universității București.
  • Concurența este de 13 candidați pentru un singur loc.
  • Daniel Dines, co-fondatorul UiPath și Florin Talpeș, co-fondatorul Bitdefender au absolvit această facultate.

Facultatea a devenit populară în ultimii ani, pentru că absolvenții se angajează în firme IT pe salarii medii de aproape 2.000 de euro net pe lună.

Daniel Dines, co-fondatorul companiei IT UiPath, companie care a depășit valoarea de 10 miliarde de dolari a absolvit această facultate.

Și Florin Talpeș, co-fondatorul Bitdefender, se numără printre absolvenții Facultății de Matematică din cadrul Universității București.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

„Numărul de candidați a crescut cu peste 100% față de 2019”

„Cel puțin la domeniul informatică creșterea e spectaculoasă. Numărul de candidați a crescut cu peste 100% față de anul trecut.

Un motiv este legat de faptul mai puțin fericit că, pentru prima dată în istorie, admiterea nu s-a mai făcut pe bază de probă scrisă”, a afirmat Radu Gramatovici, Prorector Studenți și Informatizare la Universitatea din București.

„Vom compara, în 2021, studenții admiși fără examen cu studenții admiși pe baza unui examen”

„Este și pentru noi un experiment, fiind pentru prima dată când vom avea o generație de studenți în anul I, care intră fără examen de admitere.

Vom avea ocazia să facem o comparație, pentru că 99%, dacă nu chiar 100%, anul viitor vom reveni la examenul scris.

Și vom avea ocazia să facem o comparație între o cohortă admisă fără examen scris și cele pe care le cunoaștem deja și care erau admise pe bază de examen”, a adăugat Radu Gramatovici.