• În contextul grevei profesorilor, Ministerul Educației a avut în această după-amiază o dezbatere cu privire la soluționarea examenului de Bacalaureat și Evaluării Naționale de la clasa a VI-a.
  • Probele de competență la limba română, probele lingvistice într-o limbă de circulație internațională și probele digitale se vor echivala cu mediile din timpul liceului.
  • Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost reprogramată de două ori până acum, Ministerul Educației propune anularea ei.

Proiectul de ordonanță a fost pus în dezbatere de Ministerul Educației din cauza grevei profesorilor din ultimele săptămâni, conform Edupedu.

Ministerul Educației a propus următoarele soluții pentru examenele care urmează să se desfășoare în următoarea perioadă:

La examenul național de Bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Aceeași OUG prevede anularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VI-a și anularea probei practice din examenul de titularizare 2023.

Decizia Ministerului Educației va fi pusă în aplicare în cazul în care greva nu se va opri pe parcursul următoarelor zile.

Citește și: