• Giulia Chiriac a obținut locul 2 internațional la concursul de discurs public din UK.
  • 38 de țări au participat la concurs, iar Giulia s-a numărat printre cei 6 finaliști.
  • Giulia: Sunt onorată și foarte recunoscătoare ca mi s-a oferit această oportunitate.
  • Cătălina Georgescu: Deși e un proces dificil, satisfacția face ca fiecare efort să merite.

Avem cu ce să ne mândrim! România a obținut rezultate excepționale la etapa internațională a concursului de discurs public în limba engleză desfășurat la Londra săptămâna trecută. Giulia Chiriac, reprezentanta României și elevă a Colegiului Național Petru Rareș din Suceava, a obținut locul 2 în marea finală.

La (Inter)National Public Speaking Competition”, faza națională, au participat 100 elevi din România, câștigători ai etapelor regionale. Primii zece clasați după semifinale au participat la etapa finală, care a fost câștigată de Giulia Chiriac.

Premiul este unul la care nu mă așteptam. Este unul cu care mă mândresc și mă bucur că am fost eu aleasă persoana care a putut să primească premiul. Eu mi-am dorit să ajung în finală pentru că am putut să îmi spun povestea. M-a ajutat foarte mult profesoara mea de aici, din Suceava. Doamna Cătălina m-a ajutat să îmi structurez eseul, să îl fac cât mai puternic”, a declarat Giulia Chiriac la Aleph News.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
TRUMP VS. BIDEN, CINE ARE DREPTATE?
CE SE ALEGE DE UK
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Nu ne așteptam la un rezultat atât de bun. Este a doua oară consecutiv când România obține locul II în concurs. Aceasta este un concurs mondial. Cred că este vorba de pasiune de ambele părți, evident”, a declarat Cătălina Georgescu, profesor și vicepreședinte ESU, la Aleph News.

Citește și